Missy Elliott - "WTF (Where They From)" (feat. Pharrell)
2015. november 13. írta: aron.kovacs

Missy Elliott - "WTF (Where They From)" (feat. Pharrell)

Micsoda időket élünk! Kerek tíz év telt el Missy Elliott, a kommersz rap királynője utolsó lemezének (The Cookbook) megjelenése óta, és a legutóbbi kislemez is még 2008-ban jelent meg, és a színtér persze rengeteget változott, mióta Elliott visszavonult. Példának okáért, Elliott leggyakoribb producere, Timbaland már rég nem számít a pop/rap világ egyik legnagyobb alakjának. A vicces viszont az, hogy Elliott hét év óta első kislemezének (a 2012-es "9th Inning"/"Triple Threat" promóciós cuccot leszámítva, ami senkit se nagyon érdekelt) producere Pharrell Williams, aki 2013 előtt szintén lejárt lemeznek számított. Csakhogy aztán jött a Daft Punk és a "Get Lucky", valamint Robin Thicke és a "Blurred Lines", és Pharrell hirtelen megint az élvonalban találta magát. Azóta volt egy szólólemeze, egy hatalmas slágere ("Happy", pfuj) és sok további vendégszereplése. Elliott amúgy már régóta próbálkozik hetedik albumának megteremtésével (ami a pletykák szerint Block Party címen fog a boltokba kerülni egy még meghatározatlan időpontban), de úgy látszik, most végre beindultak a dolgok: Elliott korábban fellépett a Super Bowlon Katy Perry vendégeként, és újra a figyelem középpontjába került (bár csak a második legnagyobb dobása lehetett az estének a bal oldali cápa után) és már 2014-ben megjelentek olyan hírek, miszerint Elliott Pharrell Williamsszel vonul stúdióba új lemezén dolgozni.

Az első ízelítő, amit a Block Party anyagából kapunk, hihetetlenül jó, mintha nem is telt volna el az a tíz év az utolsó Missy Elliott-lemez megjelenése óta (sőt, mintha nem telt volna el tizennégy év Missy Elliott legjobb lemeze, a Miss E... So Addictive megjelenése óta!). A "WTF (Where They From)" ugyanazt a futurisztikus funk hangzást és az egyszerre vicces és kemény rappelést mutatja, amit Elliott legjobb számai (mint a "Get Ur Freak On" vagy a "Work It"). Van benne egy Pharrell Williams verze is, de csak a ritmus önmagában elég ahhoz, hogy meggyőzzön: Missy Elliott még 2015-ben is a legmenőbb női rapper, hiszen kinek is kéne Nicki Minaj vagy Kreayshawn, ha ő is itt van?

Goldmind/Atlantic, 2015. november 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://thesmith.blog.hu/api/trackback/id/tr898076748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása