Kanye West - "Real Friends"
2016. január 15. írta: aron.kovacs

Kanye West - "Real Friends"

kanyerealfriends.jpg

Miután Kanye mindenkit elborzasztott szilveszterkor kijött "FACTS" című dalával, most újra a kedvencünk lett. A "Real Friends" a nagyon sikeres G.O.O.D. Fridays sorozat visszatérését jelzi (amikor Kanye egy éven keresztül minden pénteken kiadott egy új számot) és valamilyen értelemben a "régi" Kanye visszatérését is. Azt ugye tudjuk, hogy Kanye az 808s and Heartbreak óta szövegeiben nem nagyon engedett bepillantást családi életébe, a My Beautiful Dark Twisted Fantasy egy problémás zseni/híresség fantáziáját mutatta be, a jéghideg és ijesztő Yeezus pedig már fényévekre volt korábbi meleg és őszinte stílusától (hihetetlennek tűnt, hogy ugyanaz az ember csinálta azt az albumot, aki a "Hey Mama"-t vagy bármit a különösen személes 808s-ről). Miközben a "FACTS" nem volt több agyatlan dicsekvésnél, a "Real Friends" az új Kanye hangzás első dokumentuma lehet: a szöveg introspektívebb, mint bármi, amit Kanye vagy nyolc éve kiadott, családi életének és emberi kapcsolatainak küzdelmeiről szól, Kanye magát okolja minden problémáért és sebezhetőbbnek hangzik, mint valaha (legalábbis az 808s olyan panaszai óta, mint a "Heartless" vagy a "Welcome to Heartbreak"). A produkció is nagyszerű: Kanye most már tényleg profiként használja az Auto-Tune-t, miközben a "Real Friends" visszahozza a korai Kanye dalok meleg és barátságos hangzását, Madlib és Dilla stílusát idézi, bár itt sokkal kevesebb az optimizmus, a "Real Friends" szomorú dal, de ez az első pillanat az "Only One" óta, amikor Kanye képes valami érzelmet kiváltani. A korábbi próbálkozásaiból valahogy hiányzott a szándék, a mélység; a "Real Friends"-ben mindez megvan, és most a Swish ígéretesebb lemeznek tűnik, mint eddig bármikor.

Ne felejtsük el a "Real Friends" után bemutatott részletet a "No More Parties in L.A."-ből, aminek tényleg a már említett Madlib a producere és amin ki működik közre? Na, ki? Igen, maga Kendrick Lamar! Ez már tényleg izgalmas lesz.

szerzői kiadvány, 2015. január 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://thesmith.blog.hu/api/trackback/id/tr378275392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása