Bat for Lashes - "In God's House"
2016. március 11. írta: aron.kovacs

Bat for Lashes - "In God's House"

batforlashesthebride.jpg

Mostanában sorban jönnek az izgalmas albumbejelentések, de mind közül a legnagyobb örömhír talán az, hogy végre kijön a The Bride címre hallgató új Bat for Lashes album - a 2012-es The Haunted Man folytatása. A Bat for Lashes - ami ugyebár Natasha Khan angol indie énekesnő/dalszerző projektje - 2006-ban, a Fur and Gold című lemezzel mutatkozott be, erről az albumról a "What's a Girl to Do?" a 2000-es évek klasszikus indie pop kislemezeinek egyike. A 2009-es Two Suns-on Khan tovább emelte a tétet, ez már egy igazán erős album lett, ami abban az évben viszont kissé háttérbe szorult az olyan indie nagyágyúk lemezei miatt, mint az Animal Collective, a Phoenix, a Dirty Projectors vagy a Grizzly Bear. A Two Suns (és a "Daniel" című kislemez) azért meghozta az áttörést Khannak, így a The Haunted Man-re már az új évtized egyik indie/art pop mesterműveiként emlékszünk, amivel a Bat for Lashes az olyan óriások nyomdokaiba lépett, mint Kate Bush vagy Björk.

Az új Bat for Lashes lemez konceptalbum egy menyasszonyról, akinek a vőlegénye autóbalesetet szenved a templom felé menet és meghal. A menyasszony ezután egyedül megy el a nászútjára, a végeredmény pedig egy sötét elmélkedés a szerelemről, a veszteségről, a gyászról és az ünneplésről. Az első kislemez, az "In God's House" jól megadja az alaphangot: egy sötét és súlyos szintipop dalocska Khan szokásos, angyali hangjával a finom produkció fölött. A dal egyébként a februárban kijött "I Do"-t követi.

A bejegyzés trackback címe:

https://thesmith.blog.hu/api/trackback/id/tr528465344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása