Kanye West - "FACTS"
2016. január 01. írta: aron.kovacs

Kanye West - "FACTS"

kanyefacts.jpg

A SWISH lesz az első igazán rossz Kanye West album? Engem nem győztek meg az eddig kijött számok, sem a tavaly ilyenkor megjelent "Only One" (bár akkoriban még So Help Me God volt az album címe), ami azért bekerült a tavalyi év legjobb dalai közé a listámon, sem a későbbi "All Day". A "FACTS" Kanye új dala, amit már megint szilveszterkor töltött fel SoundCloudra, és még mindig nem érzem benne a lehetőséget: ez igazából egy a Nike-nak szóló diss track, amiben Yeezy a Kimoji-re utalgat meg Odell Beckhamre, Steve Harvey-ra és Bill Cosbyra. Az már önmagában is elég szomorú, hogy West beleszőtte a dalba Kim Kardashian ostoba alkalmazását, de gondolunk csak arra, hogy mit lehet majd ezzel kezdeni pár hónap múlva. Miközben a My Beautiful Dark Twisted Fantasy és a Yeezus témái maradandók voltak és még az albumok megjelenése után öt, illetve két évvel is sokatmondók, addig Kanye itt arról dumál, hogy milyen nagy dolgokat ért el 2015-ben, hogy mennyire utálja a Nike-t és, hogy mennyire király a felesége alkalmazása, amire heteken belül már senki sem fog emlékezni. Ez elég gyenge.

A jó hír az, hogy nincsenek rossz hírek: még mindig nem tudunk semmit a SWISH megjelenéséről, úgyhogy lehet, hogy ez a "FACTS" csak egy dal, amit Kanye feltöltött a SoundCloudra, hogy megünnepelje az újévet és nagyjából összefoglalja, hogy mi történt vele 2015-ben. Tudjátok, én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Kanye ezt komolyan az új albuma mittudoménhányadik kislemezének szánja, ez a dal egyszerűen túl rossz ahhoz. Attól az embertől, aki megcsinált egy "Runaway"-t, egy "New Slaves"-t vagy akár egy "Bound 2"-t, ez kevés lenne. Nem is kicsit.

szerzői kiadvány, 2015. december 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://thesmith.blog.hu/api/trackback/id/tr778219326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása